NACZYNIA DO PIECZENIA

Odpowiednie naczynie to gwarancja udanego obiadu. W kuchni nie powinno zabraknąć naczyń do pieczenia wykonanych z ceramiki. Potrawy przyrządzone w ceramicznych brytfannach czy półmiskach są soczyste, miękkie i aromatyczne. Naczynia ceramiczne są neutralne dla potraw dlatego mamy gwarancję naturalnego smaku i aromatu. Dobrze znoszą wahania temperatury więc bez obaw można używać je w piekarnikach i mikrofalówkach. Mają gładką, szkliwioną strukturę więc potrawy do nich nie przywierają, są łatwe w czyszczeniu i można je myć w zmywarkach. Różne, formy, kształty, pojemności i zdobienia sprawiają, że są bardzo praktyczne, uniwersalne i jednocześnie eleganckie, stanowiąc niebywałą ozdobę stołu. Można w nich przyrządzać dania mięsne, warzywne zapiekanki czy pyszne ciasta. Odpowiednio dobrane i selekcjonowane surowce sprawiają, że naczynia ceramiczne są bezpieczne w kontakcie z żywnością.